DUINKERKE - Derde HAVEN van FRANKRIJK

klik op de foto hieronder voor meer beeldmateriaal


DUINKERKE is de derde haven van Frankrijk na Marseille en Le Havre. De belangrijkste activiteit is de zware industrie met als belangrijkste speler Arcelor Mittal, maar die is er nog maar sinds de jaren 60 en die haven is al veel ouder. Ooit de thuishaven van de kapers, later de overwinterplaats van de Islandvaarders. En vandaag is Duinkerke de eerste bananen-haven van Frankrijk. En weet, beste Belgen dat de haven actief op zoek gaat naar Belgische klanten en dat ze er al een aantal aan de haak hebben geslaan. 


Ludovik is stadsgids in Duinkerke en de regio. (Office Tourisme Dunes de Flandres
Ludovik is gids en vertaler voor het FRAC (museum Actuele Kunst) 

WAT KAN JE IN DUINKERKE DOEN ? 
rondrit door de haven: centrum van Duinkerke met oudste stuk van de haven, de sluizen, scheepswerf Damen, vuurtorens, ferryhaven, containerhaven, Arcelor Mittal,  rijden op de Digue du Braeck en dan verder door de haven tot aan de kerncentrale van Grevelingen (Gravelines)  
-  een rondvaart door de haven met de TEXEL: gedurende een uur brengt het schip de Texel je onder een aantal ophaalbruggen tot aan de installaties van Arcelor Mittal dwars door de voorhaven (te reserveren via Ludovik & dienst toerisme Duinkerke)